ÎntrebĂri frecvente

Dacă ai întrebări legate de amenajarea terasei, acesta este locul ideal pentru a găsi răspunsurile!

Dacă alegi să iți acoperi terasa cu o pergolă cu acoperiș retractabil, trebuie să știi că poți să o folosești și pe timp de iarnă. Tot ce trebuie să faci este să închizi terasa și în lateral, iar daca vrei o terasă All-Seasons (utilizare pe tot parcursul anului), iți recomandăm închiderile cu sticlă glisantă.

Este nevoie să ți cont și de încălzirea terasei, iar la capitolul acesta poți vedea câteva recomandări aici.

Cu sticla securizata glisanta de 8 sau 10 mm și sistem eficient de încălzire, poți avea o terasa închisă iarna și o terasa deschisa în sezonul cald.

Prețul unei pergole retractabile variază în funcție de fiecare solicitare în parte. Pornind de la dimensiunile aproximative ale terasei tale, nevoile tale și preferințele pe care le ai (culori sau texturi personalizate, sistem de iluminare sau senzori suplimentari), noi iți construim oferta de preț pentru pergola exact așa cum ți-o dorești.

Cere o ofertă de preț pentru pergola, dacă ești interesat.

O pergolă cu acoperiș retractabil este o soluție de acoperire a terasei foarte practică și rezistentă. Această construcție pentru terasă are structura de aluminiu extrudat vopsit în camp electrostatic și membrana PVC pentru acoperiș. Acoperișul este motorizat și se retrage cu ajutorul unei telecomenzi, pentru că tu să poți folosi terasa atât acoperita cât și deschisa atunci când ai nevoie. Prin urmare, este o soluție practică, fiabilă și rezistentă care iți protejează terasa de vremea schimbătoare.

În principiu, nu. Pergolele retractabile sunt considerate construcții temporare, și nu este nevoie de autorizație pentru a le construi. Însă, daca clădirea de care se face prinderea sau lângă care se amplasează pergola este considerată clădire istorică, sau există o anumită restricție pentru zona respectivă, va trebui să te documentezi corespunzător.  Autoritățile locale, primăria, iți pot furniza informațiile necesare. 

O pergolă bioclimatică este o pergolă cu lamele de aluminiu cu o rezistenta ridicată la zăpadă (susține aproximativ 200 kg zăpadă/mp). Are o formă foarte eleganta și poate fi accesoriul perfect pentru clădirile cu un design arhitectural special. Lamelele de aluminiu se pot roti și retrage, pentru o umbrire completă sau parțială. Mai multe detalii se pot vedea pe pagina dedicată acestui tip de pergole cu lamele.

O pergolă cu acoperiș retractabil are numeroase avantaje, printre care posibilitatea de adaptare la orice anotimp. Alte avantaje:

  • control rapid cu telecomandă
  • structură rezistentă și elegantă
  • acoperiș impermeabil
  • posibilitate de închidere

Mai multe detalii despre pergole, aici: pergole cu acoperiș retractabil.

Pergolele Sun Leader au atât un design atractiv cât și o calitate superioară a materialelor. Datorită echipei profesioniste cu care colaborăm, crește și calitatea lucrării, iar noi iți oferim o garanție de 30 de ani pentru pergole. Fiind construită cu materiale rezistente, instalată cu atenție și întreținută corespunzător, o pergolă cu acoperiș retractabil precum cele din gama Sun Leader va proteja terasa mult și bine. Daca vă imaginați, pergolele noastre sunt construite cu aceleași materiale folosite pentru asamblarea mașinilor de lux. E ceva, nu?

Pergolele au diverse destinații, în funcție de nevoile tale și de locația pe care o ai (hotel, restaurant, cafenea, bar, cofetărie, spațiu de evenimente, terasă rezidențială, clădire de birouri, etc.). Dacă ai o afacere în domeniul HoReCa, o pergolă retractabilă din aluminiu este soluția ideală pentru acoperirea terasei, oferind localului tău elegantă, mai mult spațiu utilizabil și profitabil pe tot parcursul anului, și mai mulți clienți. Poți atașă o pergolă de un perete de sprijin sau poți gândi de la zero un spațiu acoperit de o pergolă cu structură independentă.

De asemenea, poți acoperi și terasa de acasă, atunci când ești pregătit să faci o investiție de durata. O pergola retractabila personalizata în ton cu arhitectura casei tale iți asigura confortul și protecția de care are nevoie familia ta în momentele de relaxare.

Vezi aici ce fel de proiecte am avut până acum, și de unde poate veni inspirația ta.

Procesul de instalare a unei pergole cu acoperiș retractabil depinde de dimensiunile fiecărui proiect în parte. Dacă durata de timp de când se face comanda la fabrica și până ajunge la tine este de 30 de zile. Durata de timp în care se poate monta o pergola poate fi 1 zi zile pentru o pergola de mici dimensiuni și de până la 3-4 zile pentru o pergolă mai mare.

Răspunsul depinde de o alta întrebare: în ce zona geografica se afla locația ta? Daca vrei să amenajezi o terasa într-o zona montana, unde condițiile meteo pot deveni extreme, Sun Leader iți recomanda montarea unei pergole bioclimatice cu lamele de aluminiu. Pentru orice altă zonă geografică, o pergolă retractabilă cu membrană rezistă foarte bine.

Cu siguranță ai auzit de sticla securizată – este o sticlă specială folosită în amenajări, cu destinații diverse, care rămâne intactă în cazul spargerii. Acest tip de sticlă este perfect pentru amenajarea teraselor cu flux constant de oameni, din motive de siguranță. Dacă vrei închizi o terasă cu sisteme din sticla, iți recomandam să optezi pentru sticla securizata. Este foarte sigura și rezistenta, și se poate instala chiar și în sisteme automatizate pentru terase, în închideri cu panouri electrice de sticla.

Sun Leader instalează pergole retractabile și accesorii pentru terase în toată țara. Unul dintre sloganurile companiei este: „Acoperim toată România!”
Livrarea este asigurată oriunde iar montajul este realizat de echipe specializate. 

De asemenea, venim pentru discuții și măsurători pe terasa ta fără costuri suplimentare. Vezi proiecte realizate în România, aici: proiecte Sun Leader.

Apelează-ne!