Ghid de alegere a pergolei potrivite

      Terasa a devenit un element important în viața tuturor, în special acum în Pandemie. Dacă până acum nu ofereai prea mare atenție acestei anexe a casei tale, acum este momentul să o reorganizezi. Iar noi venim cu un ghid de alegere a pergolei potrivite pentru acoperiș de terasă, ca să știi de unde să începi.

 

Cum alegi pergola potrivită pentru terasă?

      În primul rând, noi îți recomandăm să te orientezi spre o pergolă cu acoperiș retractabil. Dacă nu cunoști conceptul, trebuie să știi că o astfel de pergolă este construită cu structură de aluminiu și acoperiș retractabil cu membrană PVC sau lamele de aluminiu.

      Datorită acoperișului mobil care se retrage, terasa poate fi folosită atât acoperită cât și liberă, în funcție de vremea de afară. Ceea ce înseamnă că tu ai o mulțime de beneficii majore asigurate de un singur produs: protecție față de soare, aerisire, protecție față de ploaie și zăpadă, lumină, rezistență în timp.

      Materialele din care sunt realizate aceste pergole sunt de foarte mare calitate, ceea ce înseamnă o investiție sigură în terasa ta. Iar variantele sunt multiple, conforme cu nevoile și dorințele pe care le poți avea. Prin urmare, ai nevoie să știi cum să alegi varianta cea mai bună și pentru spațiul tău de relaxare.

      Iată câteva criterii importante:

1.      După dimensiunile terasei

      Fiecare variantă de pergolă retractabilă are niște specificații tehnice de care, cel puțin noi – proiectanții și executanții trebuie să ținem cont. Dar ajută foarte mult să le cunoști și tu. Iar aceste specificații trebuie respectate pentru a menține rezistența în timp.

      Spre exemplu, ceea ce joacă un rol foarte important în alegerea modelului de pergolă retractabilă este deschiderea pe care trebuie să o aibă. Deschiderea este considerată proiecția acoperișului care se retrage (*ia ca și reper distanța de la un perete de sprijin spre exteriorul acestuia).

      Cum terasele cu lungimi mari pot fi acoperite cu mai multe pergole alipite, proiecțiile mari obligă adaptarea modelului:

  • Pergola Flat putea ajunge până la proiecții de 9 m, însă de curând a fost optimizată pentru proiecții de 10 m

  • Pergola Spline și Pergola Vault acoperă cu ușurință terase cu deschideri de 11 m
  • Pergolele de tipul Harmony ajung până la proiecții de 22 m

  • Pergolele de tipul City (în consolă) pot avea deschideri de doar 5 m
  • Pergolele de tipul Variance (în consolă cu structură independentă) au proiecții de până la 10 m.

2.      După modalitatea de așezare în spațiu

      Terasa ta este specifică și unică. Situată lângă casă, local sau alt tip de clădire sau situată într-un spațiu liber fără repere de sprijin, găsim și pentru aceasta o soluție potrivită:

  • Pergole atașate de un perete de sprijin. Din modelele menționate anterior, Pergola Flat, Pergola Spline și modelele City sunt alegerile potrivite pentru terasele situate lângă clădiri. Cu prindere de peretele de sprijin și stâlpi de susținere în față sau tiranți pentru prindere în consolă, aceste pergole retractabile fac trecerea pe terasă mai ușoară.

  • Pergole cu structură independentă. În situația în care terasa ta este independentă de o clădire intră în discuție modelele de Pergole Harmony, Variance și Pergola Vault.

*Dacă terasa ta este situată lângă o clădire dar nu se poate face prinderea de aceasta, iar tu preferi o pergolă într-o singură apă, există o soluție alternativă. Modelelor care vin de obicei prinse de perete li se pot adăuga o structură metalică (sau tot de aluminiu) suplimentară de care să se susțină.

3.      După arhitectura clădirii/spațiului

      Dacă vrei ca pergola care îți acoperă terasa să se încadreze în design-ul arhitectural al spațiului, înfățișarea pergolei este cea care face diferența. Așadar, te poți orienta între:

  • Pergole cu acoperiș înclinat. Acestea sunt cele mai comune variante, potrivite clădirilor în stil rustic, clasic sau chiar și modern.
  • Pergole cu acoperiș drept, plan. Sunt pergolele ideale pentru clădiri moderne, spații extravagante și futuriste. Inspiră eleganță și confort, alături de funcționalitatea și rezistența acestora.

      Iar criteriile de departajare nu s-ar opri aici, însă vrem să te sprijinim mai mult discutând în mod direct toate aspectele specifice terasei tale. Prin urmare, dacă ți-a fost util acest ghid de alegere a pergolei potrivite pentru acoperiș de terasă și vrei să mergi mai departe, suntem aici.

      Îți putem oferi toate informațiile extra de care ai nevoie, și putem configura împreună terasa visurilor tale, terasa care să te reprezintă și să îți susțină activitățile mai aproape de natură.

      Tu doar contactează-ne.

Sun Leader – Partenerul tău modern în amenajarea terasei!

Apelează-ne!