Work from Home de pe Terasa

      Atunci cand suntem la serviciu ne gandim cum sa facem sa stam mai mult acasa, iar atunci cand suntem acasa ni se face dor de serviciu. Daca in aceasta perioada suntem nevoiti sa facem totul de acasa, haideti sa gasim o modalitate prin care sa avem un Work from Home placut de pe Terasa, balcon sau din biroul amenajat de noi.

      Tocmai ce am aflat ca starea de urgenta legata de raspandirea COVID-19 se prelungeste din nou, fiind nevoiti de acum sa ramanem acasa pana in luna Mai. Acest lucru inseamna ca ne amanam iarasi planurile amanate deja, si ca nu ne vom intoarce prea curand la birou. Dar, parca voiam sa petrecem mai mult timp acasa cu familia, nu-i asa?

      In general, oriunde ne-am afla, nu putem petrece foarte mult timp intr-un singur loc. Ne-am obisnuit sa ne aflam in continua miscare, sa fim activi si sa ne distribuim atentia in mai multe directii. Dar cel mai important este acum sa ramanem in siguranta, si sa constientizam faptul ca, izolandu-ne, ne protejam pe noi, familiile si comunitatea.

      Daca in aceasta perioada aveti oportunitatea sa lucrati de acasa, profitati cat de mult puteti de acest lucru si folositi orice resursa care va poate ajuta. Inclusiv sa faceti Work from Home de pe Terasa, din gradina sau de pe balcon.

Work from Home de pe Terasa

      Daca locuiti la casa si aveti o terasa pe care puteti sa o amenajati pentru cateva ore de lucru de acasa in fiecare zi, atunci nu mai stati pe ganduri! Cateva minute petrecute la aer curat in fiecare zi sunt foarte benefice pentru organism, iar cateva ore de munca afara sunt benefice pentru inspiratie si productivitate.

      Cateva piese de mobilier pentru terasa si o sursa de alimentare cu curent electric pentru echipamentele necesare va pot fi suficiente pentru a va desfasura activitatea. Daca terasa este deja acoperita, acele cateva ore pot fi cu atat mai placute cu cat aveti si umbra si protectie la nevoie.

      Iar daca nu aveti o terasa special amenajata pentru asa ceva, important este sa gasiti un coltisor din gradina sau curtea voastra unde sa va puteti bucura de natura si aer curant in timp ce va ocupati de task-uri de la locul de munca.

Work from Home de pe Balcon

      Locuiti la bloc, intr-un apartament care nu are nimic mai mult decat un balcon redus la cativa metri de spatiu utilizabil? Si acel spatiu poate fi folosit pentru cateva momente de work from home, discutii la telefon sau cateva notite pe hartie.

      Daca aveti o masuta mica in apartament de care nu aveti nevoie, asezati-o pe balcon si incercati sa va distribuiti spatiul astfel incat sa puteti petrece cateva momente acolo, in aer liber.

      Daca balconul este putin mai mare si aveti mai multa libertate in a-l amenaja, puteti sa pregatiti si un spatiu de joaca pentru copil, puteti instala si un sistem de umbrire pentru balcon sau puteti acoperi balconul. Incercati sa folositi orice spatiu care va poate oferi mai multa libertate si contact cu exteriorul, si sa desfasurati cat mai multe activitati acolo.

Cum faceti daca nu aveti terasa, balcon sau alt spatiu extern locuintei?

      Cel mai greu este sa gasim o solutie alternativa atunci cand nu exista nici un spatiu acasa care sa ne lege de exterior, in care sa ne petrecem macar cateva minute in aer liber. Cu totii speram ca aceasta perioada sa treaca cat mai repede, si sa revenim la activitatile obisnuite pe care le aveam.

      Pana atunci, va recomandam sa ramaneti optimisti si sa luati toate masurile de siguranta necesare pentru ca, atunci cand este necesar sa iesiti din casa, sa ramaneti sanatosi.

      Si poate aceasta experienta ne va ajuta pe toti sa intelegem cat de important este sa avem cat mai multe activitati in aer liber, si sa adoptam mai des aceasta idee de Work from Home de pe o terasa, sau de lucru cu echipa in alte spatii decat intr-un birou inchis.

Sa ne auzim cu bine!

Apelează-ne!