Terase rezidentiale retractabile. Proiecte cu pergole si sticla Sun Leader

      Cand a fost ultima oara cand te-ai relaxat pe terasa de acasa fara ca vantul, ploaia sau soarele puternic sa te trimita inapoi inauntru? Mai tii minte cat timp ai petrecut atunci pe terasa? Astazi trecem impreuna prin cateva proiecte de terase rezidentiale retractabile, proiecte cu pergole si sticla Sun Leader.

      In aer liber ar trebui sa ne desfasuram majoritatea activitatilor zilnice, pentru un plus de relaxare, meditatie si recuperare dupa programul ocupat. Fie ca facem plimbari prin parc, in gradina, calatorim ocazional in destinatii salbatice sau pur si simplu ne relaxam pe terasa de acasa, e important sa facem eforturi in a ne de-stresa. Dar tu, reusesti?

      Cum poti aborda si tu aceasta problema? Prin amenajarea terasei cu solutii care sa iti permita sa folosesti terasa atunci cand iti doresti tu, nu atunci cand se poate. Prin acoperirea terasei, de exemplu, sau prin inchiderea terasei cu sticla – iar ambele variante sa iti permita sa ai o terasa acoperita sau inchisa eficienta, rezistenta si confortabila.

Pergola cu acoperis retractabil, solutia pentru terase retractabile rezidentiale

      Cu siguranta te-ai intalnit si tu pana acum cu numeroare variante de acoperire a teraselor. Copertine, marchize sau prelate pentru terasa, chiar si copertine retractabile. Insa niciuna dintre aceste variante nu iti garanteaza rezistenta in timp, iar la ploi sau rafale puternice de vant, sa nu mai spunem de zapada, toate cele mentionate mai sus cedeaza.

Mai mult decat o copertina retractabila pentru terasa

      Singura varianta care nu cedeaza usor este o pergola de lemn, insa lemnul lucreaza in timp, reactioneaza la caldura si umiditate, iar design-ul rustic nu este potrivit oricarui tip de arhitectura.

      Daca vrei ceva mai mult de atat – adica o terasa rezistenta pe o perioada indelungata de timp, daca pana acum ai admirat terase mai moderne si vrei sa simti si tu confortul si siguranta unui sistem de calitate la tine pe terasa, indreapta-ti atentia catre o pergola retractabila!

      Considerate niste pergole premium, sau pergole de lux datorita calitatilor necontestate precum rezistenta la vant (75 km/h cand sunt deschise, pana la 117 km/h cand sunt inchise), rezistenta membranei la caldura (pana la 80oC) sau sistemul de scurgere a apei integrat in stalpii de rezistenta, pergolele retractabile Sun Leader sunt raspunsul la nevoile tale.

      O astfel de pergola are structura de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic, si poate aparea in cateva variante:

      1. Pergole atasate unui perete de sprijin, cu stalpi de rezistenta, in forma curbata sau dreapta ( dar cu inclinatie)

Pergola bioclimatica Sun LeaderPergola cu stalpi de rezistenta

     

2. Pergole cu structura independenta, cu acoperis in doua ape sau intr-o singura apa, drept sau curbat

pergola cu structura independenta Sun Leader

Pergole pentru piscina, restaurant, evenimente Sun Leader

      3. Pergole atasate unui perete de sprijin, cu tiranti de prindere in locul stalpilor de rezistenta, cu acoperis drept sau curbat.

pergola cu tiranti        pergola bioclimatica cu tiranti Sun Leader

      Toate aceste variante de mai sus pot fi realizate cu acoperis retractabil din membrana PVC sau din lamele de aluminiu rotative si retractabile, si pot fi personalizate pentru terase de vara sau terase de iarna ideale.

      Iata mai jos si cateva exemple de proiecte cu pergole si sticla pentru terase, personalizate in functie de fiecare terasa rezidentiala in parte.

Terasa rezidentiala acoperita cu Pergola Flat si inchisa cu sticla glisanta, in Craiova

      Acesta este exemplul ideal al unei terase retractabile rezidentiale de dimensiuni mici, confortabila si intima. Beneficiarul acestui proiect si-a dorit sa poata utiliza terasa si iarna, prin urmare a adaptat conceptul de Winter Garden acoperirii terasei cu pergola Flat si inchiderii cu pereti de sticla glisanta manuala.

sticla securizata pentru terase   

      Peretii glisanti de sticla utilizati in acest proiect au deschidere manuala, glisand stanga-dreapta fara actionare electrica. Mai multe despre acest proiect rezidential Sun Leader, aflati aici.

Proiect cu Pergola bioclimatica in Bucuresti, pe o terasa la etaj superior

      Nici un proiect nu este prea dificil de realizat, nici cele situate la un etaj superior. In situatii ca acestea colaboram cu diverse companii locale care ne pot pune la dispozitie pret de cateva ore un utilaj care sa ridice materialele.

Pergola bioclimatica Sun Leader

      In acest proiect au fost instalate mai multe module de pergola bioclimatica, pentru a acoperi suprafata de langa peretele de sprijin. Eleganta unei astfel de pergole si rezistenta ridicata la zapada (peste 200 kg/mp) fac ca pergola cu lamele de aluminiu sa fie varianta premium, de lux din gama Sun Leader.

      Vrei mai multe detalii despre acest proiect? Intra pe pagina dedicata lui, la proiecte rezidentiale.

Terase rezidentiale retractabile, cu sistem de umbrire vertical

      Pentru extra-umbrire in sezonul cald, poti opta chiar si acasa la tine pentru un sistem de umbrire tip Zipscreen ca in proiectele de mai jos. Pot fi instalate ca accesoriu pentru pergola, la foisor, pe balcon sau chiar la ferestre, si sunt varianta cea mai comoda si intima de umbrire a unui spatiu.

      In Braila, spre exemplu, acest Zipscreen a fost instalat la o pergola de tip Flat (cum am descris mai sus), iar in Galati a fost accesoriu pentru o pergola de tip Spline (cu acoperis retractabil curbat) pe o terasa de tip balcon.

Sistem de umbrire zipscreen Sun Leader

      Daca esti interesat/a de si mai multe proiecte de acest gen, viziteaza pagina de Proiecte rezidentiale si inspira-te cu idei pentru terasa ta.

      A te gandi la varianta retractabila pentru terasa este o strategie inteleapta si de lunga durata.  Alege si tu solutii rezistente pentru spatiul tau de relaxare!

Apelează-ne!