Povestea celor 3 mesteceni

      Știm cu toții poveștile de succes ale americanilor, cele care iau naștere de obicei în garajul casei, și revoluționează stilul de viață al întregului glob. Astăzi vă propunem și noi o poveste asemănătoare: povestea celor 3 mesteceni.

      Și chiar dacă nu a luat naștere într-un garaj, și aceasta este o poveste de succes.

      Sunny, un tânăr student al facultății de Inginerie și Design de Mediu, pentru a-și găsi liniștea și concentrarea înainte de sesiunea de examene care se apropia, obișnuia să-și petreacă timpul pe terasa din vecinătatea casei părinților.

      Motivul pentru care terasa era locul lui preferat consta în prezența celor 3 mesteceni plantați de tatăl, bunicul, și străbunicul lui. Era un loc drag, plin de istorie, pace, lumină și căldură. Pe timpul verii, lui Sunny îi plăcea mult să-și petreacă timpul liber acolo. Umbra frunzelor de mesteacăn crea un spațiu familiar, relaxant. Serile petrecute alături de prieteni sau serile de jocuri erau cele mai frumoase, tocmai datorită locului.

      Frumos amenajată, terasa care era umbrită de frunzele celor 3 mesteceni falnici pe timpul verii era o prelungire a spațiului unde Sunny a crescut.

      Pentru că nu putea fi mereu vară, iar terasa nu putea fi folosită ca loc de relaxare pe tot timpul anului, Sunny, inspirat și fascinat de lumina pe care o avea iarna după desfrunzirea mestecenilor, s-a gândit ca subiectul proiectului său de dizertație să fie chiar terasa părinților.

      Materialele din care trebuia să fie amenajată terasa erau foarte importante, iar prezența celor 3 mesteceni era obligatorie. Examenele finale se apropiau, iar Sunny punea pe hârtie planul măreț al terasei ideale.
schita pergola cu acoperis retractabil. Sun Leader

      Ajutat de părinți, planul terasei începea să prindă contur. Terasa era să fie acoperită cu o pergolă retractabilă, tocmai pentru a se putea îmbia cu ciclul naturii, cu înverzirea mestecenilor, cu înmugurirea lor, dar mai ales cu înfrunzirea acestora. Totul era gândit în așa manieră încât modernismul și natura să fie complementare.

      Pergola avea să fie creată chiar de Sunny în așa fel încât să acopere locul în care umbra mestecenilor nu ajungea. Toamna și iarna, pergola creată tot din lemn de mesteacăn cuprindea întregul spațiu al terasei. Pentru ca frigul și vântul să nu mai poată fi considerați inamicii relaxării lui, Sunny a instalat de jur-împrejurul terasei, un sistem de închidere cu sticlă securizată. Creativ, nu-i așa?

inchideri din sticla automatizata pentru terase Sun Leader

      Terasa arăta minunat, iar razele luminii pătrundeau înăuntrul terasei, dar parcă lipsea ceva. Pentru ca proiectul să poată fi definitivat, trebuiau schimbate pardoseala și, desigur, și mobilierul vechi al părinților. Fără să stea pe gânduri și cunoscând proprietățile materialelor folosite, Sunny a ales o pardoseală estetică, rezistentă și durabilă care să facă față cu brio atât temperaturilor ridicate, cât și ploii, vântului, zăpezii, și temperaturilor negative și înghețului.

      Având în vedere că eleganța era unul dintre atuurile lui, mobila și decorațiunile de interior au fost alese cu grijă, pentru a completa armonios întregul spațiu.

      Ziua examenului a sosit. Proiectul era gata, însă spațiul creat de el mai avea nevoie de un singur element: căldura. Sunny se gândise intens la acest aspect și avea două posibilități. Prima era achiziționarea unei surse de căldură moderne, din metal, care oferea căldură doar conectată la curentul electric. Cea de-a doua variantă era clasicul șemineu, care funcționa perfect și conectat la curent electric, dar care putea fi folosit și în mod obișnuit cu lemne.

      Conceptul ca terasa să fie una primitoare, relaxantă, dar și elegant accesorizată a făcut ca sursa de căldură să rămână șemineul. În ultima zi de examene, prezentarea planului de modernizare a terasei, progresele, cotele, materialele utilizate și mai ales motivele pentru care au fost alese acele materiale au fost discutate în cadrul examenului. Profesorii au fost încântați de munca depusă de Sunny, de ideile lui revoluționare și de conceptul de amenajare pe care acesta l-a avut.

      Terasa arăta perfect!

      Pentru ca tot efortul lui Sunny să fie răsplătit, facultatea i-a oferit acestuia un premiu de excelență, premiu care a reprezentat startul de carieră pentru Sunny.

      Ani mai târziu, cu banii câștigați atunci și economiile strânse, Sunny și-a deschis propria afacere. A rămas fidel și recunoscător celor 3 mesteceni care i-au oferit atunci inspirația de a crea un acoperiș revoluționar. A continuat să realizeze proiecte, să instaleze pergole, să asigure un design frumos, elegant și discret cu ajutorul închiderilor din sticlă securizată, dar și-a ascuțit și simțurile de designer interior.  

      Anii au trecut, iar datorită noilor tehnologii, pergolele de astăzi din portofoliul lui Sunny sunt create din aluminiu, sunt mai compacte, mai ușoare și nu necesită întreținere în timp, oferind clienților săi cadrul perfect pentru petrecerea unui timp de calitate.

 Pergola cu acoperis retractabil Sun Leader pentru terase All Seasons

      Munca, visul, ambiția, curajul, și grija pentru ce îl înconjoară au făcut ca Sunny să fie într-adevăr un om bogat! Iar bogăția pe care o trăiește Sunny acum este, mai presus de orice, interioară.

      A reușit să înțeleagă iubirea față de natură, și a învățat să-și cultive bunul gust pentru piesele de decor și mobilier. Și-a transformat cu grijă economiile într-o firmă completă care oferă servicii complexe de proiectare, montaj și amenajare a teraselor cu pergole retractabile și accesorii.

Tu, ce poveste ai să ne spui? Te ascultăm și suntem alături de tine!

Apelează-ne!