Piedici in amenajarea teraselor. Tehnici de umbrire

          Fiecare proiect pe care il intreprindem aduce cu sine diverse provocari. Iar atunci cand vine vorba de constructii si amenajari, provocarile se dubleaza iar, uneori, se transforma in piedici. Iata cu ce piedici se intalnesc de obicei oamenii in amenajarea teraselor.

3 Capcane pe care sa le eviti, si cum

          Stii si tu ca inainte de a incepe orice efort de construire, reconstruire sau amenajare a unui spatiu de relaxare ar fi excelent daca te-ai informa corespunzator, in functie de ceea ai nevoie.

  1. Lipsa de informare este una dintre principalele piedici in amenajarea teraselor, piedica ce te poate priva de un rezultat rezistent. In cazul terasei, trebuie sa stii exact cum si cat vrei sa o utilizezi pentru a sti ce fel de solutii de acoperire sa alegi. Ar fi bine sa cunosti si ce fel de material are pergola care iti acopera terasa, ce garantie primesti pentru aceasta, cine executa transportul si montajul, si asa mai departe;
  2. Graba, care strica treaba. De foarte multe ori, ne grabim in alegerile pe care le facem. Iar graba ni se justifica in anumite cazuri, insa tu, atunci cand decizi aspecte importante legate de casa in care locuiesti zilnic, sau de locatia pe care o administrezi, nu ar trebui sa te grabesti. Evalueaza bine optiunile pe care le ai, discuta-le cu specialisti care sa iti faca recomandari, si incearca sa iei decizii cat mai SMART;
  3. Nivelul de pret. Este prima bariera de care se intalnesc foarte multe persoane in decizia de a-si amenaja terasa. Pretul este o componenta importanta a acestei decizii, insa nu ar trebui sa fie decisiva. Ai grija ca ceea ce alegi sa fie de calitate, sa iti satisfaca dorintele si sa iti sustina nevoile. Spre exemplu, o pergola cu acoperis retractabil pentru acoperirea terasei este perfect functionala si pe timp de vara si pe timp de iarna – deschisa sau inchisa, cu un design deosebit si rezistenta pe termen mediu si lung. Aceste aspecte ar trebui sa decida, mai degraba, investitia pe care sa o faci: design-ul, rezistenta, functionalitatea.

3 Mituri despre tehnici de umbrire care nu sunt adevarate, si de ce

            Intotdeauna ascultam si de cei din jurul nostru inainte sa luam o decizie. Tu, daca vrei sa faci o investitie inteligenta, asculta de specialusti. Specialistii Sun Leader iti pot raspunde intrebarilor, si pot reduce la adevar cateva dintre miturile despre pergole ca tehnici de umbrire care constituie adevarate piedici in amenajarea teraselor:

  1. Un acoperis fix este mai potrivit pentru umbrirea teraselor. Daca vreau umbra, de ce as avea nevoie de un acoperis mobil? Complet neadevarat, iar faptul ca exista acoperisuri retractabile care se pot adapta in functie de vremea de afara, confirma acest lucru. Vara avem nevoie de umbra, da, insa exista si zile mai putin insorite cand am da orice pentru putina lumina pe terasa. Daca este atat de inorat incat sa ploua, terasa poate fi din nou acoperita. Si asa mai departe. Si totul, apasand butonul unei telecomenzi, cu ajutorul unui senzor sau dintr-o aplicatie mobila;
  2. Atunci cand se incalzeste, membrana pergolei retractabile miroase. Da, in cazul unei pergole de slaba calitate. Sun Leader are ca partener de incredere in fabricarea membranei de pe acoperisul retractabil o companie germana care pune pret pe calitate mai mult decat pune pret pe pret. Astfel, membrana rezista chiar si la temperaturi de 80oC fara sa se supraincalzeasca si fara sa emita mirosuri toxice;
  3. Daca instalez o pergola si un sistem de umbrire vertical si il tin inchis mai mult timp, se creaza efectul de sera pe terasa. Nu, deoarece aceste tehnici de umbrire sunt inovative, adaptate tehnologiilor de astazi. In interiorul membranei ce formeaza acoperisul retractabil al pergolei se afla un strat de carbon care impiedica patrunderea razelor UV pe terasa si formarea efectului de sera. Iar sistemele de umbrire verticale sunt realizate dintr-un material textil perforat care permite circularea aerului pe terasa.

         Acestea fiind spuse, incearca sa tii cont de sfaturile primite mai sus, sa stai de vorba cu specialisti in domeniul amenajarii teraselor, si sa alegi solutii cat mai durabile pentru acoperirea terasei. O copertina, marchiza, pergola de lemn sau prelata pentru terasa iti satisfac nevoile doar pe o perioada scurta de timp.

          Alege tehnici de umbrire care sa te avantajeze pe o perioada cat mai lunga de timp!

Apelează-ne!