Pergole bioclimatice personalizate

In industria constructiilor si amenajarilor exista intotdeauna mai multe variante pentru acelasi produs, pentru ca acesta sa se potriveasca nevoilor clientului. In aceasta idee exista si pergole bioclimatice personalizate, pentru ca fiecare terasa sa aiba solutia de acoperire potrivita.

 

O pergola bioclimatica este o pergola dreapta cu lamele de aluminiu – acestea constituind acoperisul retractabil.

Pe piata din Romania vei intalni diverse tipuri de pergole bioclimatice, si este important sa stii ca exista o diferenta intre pergole inclinate cu lamele de aluminiu si pergole bioclimatice drepte.

Cele bioclimatice au o structura din aluminiu dreapta, cu acoperisul paralel cu solul (fara inclinatie), pe cand pergolele obisnuite cu lamele pot avea o inclinatie a acoperisului precum o pergola cu membrana.

         

   Daca vrei ca terasa ta sa aiba un design aparte si alegi o pergola bioclimatica, e important sa stii ca, in functie de ce ai nevoie sa faca pergola ta, poti alege intre:

  • bioclimatica cu lamele care doar se rotesc, pentru umbrire si aerisire
  • bioclimatica cu lamele care se rotesc si se retrag, pentru umbrire si o deschidere completa a acoperisului

 

Atunci cand iti amenajezi terasa cu astfel de solutii de acoperire te gandesti, cum spuneam mai sus, la aspectul pergolei si modul cum functioneaza, dar si la factori precum:

  • dimensiunile si pozitionarea terasei
  • perioada din an de utilizare a terasei
  • bugetul pentru investitie
  • modul de utilizare a terasei

 

Asadar, iata ce tipuri de pergole bioclimatice iti pot acoperi terasa:

 

Pergola bioclimatica atasata de un perete de sprijin

Pergola bioclimatica. Pergole retractabile cu lamele de aluminiu. Sun Leader

 

Daca ai o terasa langa casa, terasa la restaurant sau cafenea si vrei sa o acoperi cu un acoperis retractabil in extinderea cladirii, pergola bioclimatica atasata de un perete de sprijin este raspunsul pe care il cauti.

Acest tip de pergola se prinde de cladirea langa care se afla terasa si creeaza continuitate intre cele doua. In partea opusa poate avea doi sau mai multi stalpi de sustinere, in functie de dimensiunile terasei.

 

Pergole bioclimatice cu structura independenta

Pergola de aluminiu cu structura independenta. Pergole bioclimatice Sun Leader

 

            Pentru terase de dimensiuni mai mari sau care nu se afla langa cladire, exista posibilitatea instalarii unei pergole bioclimatice cu structura independenta.

            Aceasta varianta are structura proprie, cu 4 stalpi de rezistenta si acopera terasele libere, neconditionate de pereti de sprijin. Se pot monta in mai multe module alipite, in functie de dimensiunile terasei, si pot acoperi suprafete mari.

            Precum si primul tip de bioclimatica cu stalpi de sustinere, si acesta are sistem de scurgere integrat in stalpii de rezistenta. Apa se preia de pe acoperisul cu lamele si se directioneaza spre sol prin canalele de scurgere din stalpi. Astfel, terasa ramane uscata iar apa poate fi colectata si refolosita.

 

Pergola bioclimatica in consola

Pergola bioclimatica cu tiranti. Pergole retractabile in consola. Sun Leader

 

                Ai o terasa la locuinta ta din oras? Sau poate ai o terasa cu dimensiuni mici, si nu ai vrea sa fii deranjat de stalpii de sustinere obisnuiti.

            In cazul acesta, solutia potrivita pentru tine este pergola bioclimatica in consola, fara stalpi de sustinere. Aceasta se ataseaza de peretele de sprijin disponibil cu niste tiranti de prindere specifici.

            Marele avantaj al acestei variante de acoperire a terasei cu pergola este ca iti ramane mai mult spatiu liber pe terasa.

Daca nu te gandesti sa inchizi terasa in viitorul apropiat cu inchideri din sticla sau sisteme de umbrire, atunci acesta este modelul ideal.

 

Pergole bioclimatice fara structura proprie

Acoperis retractabil cu lamele de aluminiu. Bioclimatica pentru pergola de lemn, pergola cu structura de aluminiu. Sun Leader

 

                Ultima varianta pe care ti-o putem propune pentru acoperirea terasei este pergola bioclimatica fara structura proprie. Aceasta este perfecta pentru situatiile in care exista deja o structura instalata pe terasa si nu vrei sa renunti la ea.

Cele mai intalnite cazuri in care se monteaza pergole bioclimatice fara structura proprie sunt cele in care exista montata o structura rezistenta de lemn sau o structura metalica (de preferat de aluminiu) iar tu vrei sa completezi constructia cu un acoperis retractabil cu lamele de aluminiu.

Prin urmare, acoperisul retractabil constand din lamele de aluminiu incadrate intr-un cadru de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic ajunge la tine, si se monteaza peste structura existenta.

 

Cunoscand aceste detalii, tot ce mai trebuie sa faci este sa evaluezi nevoile pe care le ai pentru terasa si cum iti doresti sa o amenajzei.

Pentru asta, si mai multe detalii, suntem aici si iti raspundem intrebarilor.

Apelează-ne!