Membrana pergolelor retractabile – Descriere tehnica

Atunci cand facem alegeri importante care ne influenteaza viata pe termen lung, analizam situatia in care ne aflam din mai multe perspective. La final, ar fi optim sa alegem optiunea care ne avantajeaza cel mai bine, alegerea pe care sa ne fie greu sa o regretam.

Acest principiu este valabil si in cazul pergolelor retractabile. Am ales de la inceput sa folosim si sa promovam cele mai calitative materiale pentru conceperea pergolelor retractabile, pentru o rezistenta cat mai indelungata si o satisfactie de neegalat. De la structura din aluminiu vopsita in camp electrostatic, la membrana PVC cu insertie de carbon, toate elementele componente ale unei pergole contribuie la produsul final de lux pe care dumneavoastra si clientii dumneavoastra il meritati.

Despre membrana PVC

Membrana este situata in partea superioara a pergolei, avand rolul de a acoperi si proteja terasa. Membrana pergolei se retracteaza, procesul de retragere putand fi activat in mod automat, prin intermediul unei telecomenzi speciale. Aceasta se mai poate strange si cu ajutorul aplicatiei mobile care este disponibila si pentru sistemele de inchidere laterala din sticla securizata. Pentru si mai mult confort, in structura membranei se poate incorpora si un sistem de iluminare LED si dimmer pentru reglarea inensitatii luminii. Ambele sunt actionate prin aceeasi telecomanda.

pergola cu acoperis retractabil si iluminare LED Sun Leader

In partea superioara a pergolei se afla o placuta metalica sub care se retrage membrana, aceasta protejand membrana in tot timpul in care ramane stransa.

acoperis retractabil si structura de aluminiu

Membrana PVC este produsa de liderul german din acest sector, Low&Bonar, si a fost testat in cele mai dure conditii asigurandu-se, astfel, rezistenta fata la cei mai importanti factori externi care pot afecta materialul: foc (comportament la foc certificat), apa (impermeabilitate de 100%), temperaturi inalte (+70oC) si inghet (-40oC). Fiind acoperit de un strat de lac acrilic pe ambele parti ale membranei, aceasta este protejata impotriva microbilor si ciupercilor, razelor UV puternice, si nu isi poate modifica forma contractandu-se sau dilatandu-se.

Insertia de carbon din material impiedica formarea efectului de sera atunci cand membrana este intinsa, si pastreaza atmosfera placuta chiar si la temperaturi caniculare. Policlorura de vinil (PVC) care intra in compozitia membranei nu este clasificata periculoasa pentru sanatate, in conformitate cu regulamentul (EC) 1272/2008.

Membrana retractabila este disponibila intr-o gama variata de culori, alegerea acestora depinzand de dorintele si nevoile dumneavoastra. Paleta de culori este variata, plecand de la culorile standard (cream, alb, negru sau cappuccino) pana la alte nuante mai indraznete. Vopselele folosite sunt de calitate germana, producatorul asigurand calitatea si rezistenta in timp pentru toata gama de vopsele Pulver intalnita la produsele noastre.

Puteti opta pentru 4 tipuri de materiale (dintre care doar trei au insertie de carbon):

  • Exclussive, cu striatii delicate, ce ofera o forma arhitecturala unica si prezinta o rezistenta mai mare decat celelalte tipuri de materiale (rezista temperaturilor de pana la +80oC)

membrana impermeabila pergola retractabila Sun Leader

  • Matte, ce absoarbe cel mai bine razele UV
  • Lucios, ce reflecta razele UV inapoi in atmosfera fara sa le absoarba
  • Semi-transparent. Acesta permite razelor luminoase sa patrunda prin membrana pergolei datorita lipsei insertiei de carbon care este prezenta in componenta celorlaltor trei tipuri de membrane. Materialul asigura un grad minim de opacitate.

Greutatea materialului este de 850 g/m2, ceea ce ajuta la o mobilizare optima a intregului sistem motorizat. Mai mult, se remarca o rezistenta foarte mare la intindere a membranei, de 3000 N/50 mm, iar rezistenta la rupere este de 300 N, asigurand o durata de folosinta pe termen lung a materialului. De asemenea, adezivitatea la sudura fata de alte materiale sau suprafete este de 20 N/cm, iar rezistenta la fisurare este de 100000 x, ceea ce face imposibila aparitia fisurilor.

Asadar, membrana PVC a acestor pergole retractabile respecta cu succes o serie de caracteristici esentiale pentru pastrarea unui mediu cat mai sigur, curat si confortabil, in care fiecare moment din timpul liber sa devina o mini-vacanta de lux.

Apelează-ne!