În ziua de astăzi ne gândim tot mai mult la protejarea mediului înconjurător, și la folosirea SMART a resurselor pe care le avem. Iar acest aspect este cuprins în toate domeniile de activitate, în special în construcții și amenajări. Unde poți regăsi materiale ecologice pentru amenajări exterioare, vei regăsi în rândurile de mai jos.
Eforturile pe care le depui în administrarea resurselor se regăsesc, cu siguranță, în rezultatele obținute. Așa cum, atunci când investești în materii prime și materiale sănătoase pentru casa ta ai parte de o viață sănătoasă pe toată șederea ta, și atunci când îți amenajezi terasa cu soluții de calitate obții rezistență și confort pe termen lung.
La ce ne referim când spunem ”Materiale ecologice pentru amenajări exterioare”?
Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens, despre care îți vorbim și astăzi, este pardoseala pentru terase. Un element care pare banal, despre care crezi că nu puteai să știi mai multe lucruri. Însă care dezvoltă problematici destul de mari atunci când nu îl abordezi cu seriozitate.
De ce este atât de important decking-ul?
Deoarece instalarea acestuia ar trebui să fie un efort pe care să-l depui o singură dată (la un interval considerabil de timp), fără să fie nevoie să mai revii cu reparații. Iar pentru acest lucru trebuie să găsești un deck bine realizat, sigur și calitativ.
Toate aceste cerințe sunt întrunite atunci când vorbim despre pardoselile WPC. Iar datorită compoziției lor complexe, se ridică și la rangul de materiale ecologice.
Denumit și lemn compozit pentru terase, deck-ul WPC este în fapt o combinație reușită între lemn și materiale compozite rezistente. Iar aceste materiale sunt mase plastice refolosite din alte procese de prelucrare, ceea ce face ca acest WPC să fie atât de interesant.
De ce această combinație de materiale?
Îți vorbeam despre cât de important este să alegi de la început soluții rezistente pentru terasa ta. Iar acest mix de componente din deckul WPC îți oferă exact asta: rezistență.
Ce înseamnă acest Deck WPC?
- Materiale ecologice. Pentru realizarea pardoselilor de tip WPC este folosit plastic reciclat. Practic, resturile plastice care rămân după alte procese de construcție nu sunt transformate în deșeuri ci în materii prime pentru alte utilizări – adică pentru astfel de pardoseli. Plasticul se regăsește în acestea în proporție de 30%;
- Lemn, în proporție de 70%. Alături de masele plastice se adaugă și lemn pentru realizarea deck-ului WPC. Astfel se oferă spațiului unde se instalează, aspectul plăcut și cald al lemnului;
- Rezistență. Combinarea lemnului cu mase plastice aduce un mare avantaj: rezistența. Astfel, pardoselile WPC nu se fisurează, nu putrezesc, nu se așchiază și sunt hidrofobe. Asigură protecție antiderapare, ceea ce este foarte important pentru utilizare externă – instalare pe terase, în grădini sau lângă piscine;
- Pe lângă faptul că WPC-ul este realizat din materiale ecologice, acesta este și reciclabil. După utilizare, plăcile folosite pot fi reciclate 100% cu siguranța că nu eliberează substanțe toxice și nu sunt dăunătoare pentru mediu.
Prin urmare, dacă vrei și tu să adopți o soluție rezistentă pentru amenajarea terasei, spre exemplu, cu pardoseli exterioare poți lua în calcul varianta cu deck WPC. Pe lângă avantajele pe care ți le aduce, poți spune că ai ales materiale ecologice pentru amenajări exterioare și ai protejat mediul prin eforturile tale. Poți vedea chiar pe site-ul nostru proiecte realizate cu deck WPC sau lemn compozit, și te poți inspira din ideile noastre!