Izolarea termica si incalzirea teraselor acoperite cu pergole

        Atunci cand incepem proiectul casei ideale ne gandim la toate aspectele care trebuie luate in calcul. In aceeasi masura ar trebui sa alocam timp si unui plan pentru amenajarea terasei. In ceea ce priveste izolarea termica si incalzirea teraselor acoperite cu pergole, avem cateva ponturi pentru tine!

 

Tu stii care este nivelul optim de energie pentru izolarea termica si incalzirea locuintei?

        Daca alegi sa iti realizezi singur planul pentru construirea si amenajarea casei te poti intalni cu diverse dificultati. Iti este mai usor si mai sigur sa apelezi la un specialist, mai ales cand vine vorba de izolatie si incalzirea casei.

La fel ar fi bine sa procedezi si pentru terasa daca alegi sa o acoperi cu o pergola retractabila si sa o folosesti si in sezonul rece.

 

        Acoperirea terasei cu o pergola retractabila este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci in efortul de amenajare a terasei. Spunem „efort” deoarece o pergola cu acoperis retractabil este o investitie de durata in terasa ta, o solutie rezistenta, sigura si calitativa.

Pentru utilizarea terasei pe timp de iarna este nevoie sa iei in calcul inchideri laterale pentru aceasta. Daca vrei o terasa mai eleganta care sa nu fie complet inchisa, iti recomandam sa optezi pentru un sistem de inchidere cu sticla.

 

Pergola Bioclimatica Sun Leader. pergole cu lamele de aluminiu

 

        In functie de preferintele tale, poti alege intre sticla fixa, sticla glisanta manuala si sticla glisanta automatizata, iar pentru toate variantele protectia este garantata de sticla securizata din care sunt realizate. Cu toate acestea, e nevoie sa iei in calcul si izolarea termica si incalzirea terasei pentru utilizarea ei pe timp de toamna-iarna-primavara.

 

Izolarea termica a teraselor acoperite cu pergole

        Poate ai auzit deja de pergolele bioclimatice. Daca nu, iti spunem noi ca acestea sunt cele mai rezistente variante de pergole cu acoperis retractabil. Acest acoperis retractabil este realizat din lamele de aluminiu care pot sustine pana la 200 kg de zapada/mp, fiind astfel recomandate pentru instalarea in zonele montane.

        Lamelele de aluminiu nu doar ca sustin un strat destul de gros de zapada, se rotesc si se retrag pentru deschiderea terasei, dar mai au si o proprietate specifica ce mareste considerabil gradul de confort termic simtit.

Pergolele bioclimatice protejeaza mai bine impotriva frigului prin izolarea termica a acoperisului. Aceasta izolare impune un procedeu special care este realizat, la fabrica, cu ajutorul unei spume izolatoare.

 

In ce consta acest lucru?

        Lamelele de aluminiu de pe acoperisul pergolei au in interiorul lor un spatiu special creat pentru ca izolarea cu spuma sa poata avea loc. Practic, vorbim despre o spuma poliuretanica ce este ultra-folosita in constructii si amenajari care se introduce in spatiul din interiorul lamelelor prin umplere.

Izolare termica prin umplere cu spuma poliuretanica. Sun Leader

        De regula optezi pentru acest beneficiu doar daca stii ca o sa utilizezi terasa si pe timp de iarna, pentru a nu avea pierderi de caldura de pe terasa. Cu ajutorul acestei solutii de izolare a acoperisului pergolei, aerul cald se pastreaza pe terasa iar aerul rece nu este lasat sa patrunda in interior.

 

Aceasta este, insa, doar o solutie complementara pentru o atmosfera placuta pe terasa. Pentru o izolare termica cat mai buna e nevoie sa apelezi si la sisteme de incalzire.

 

Incalzirea teraselor acoperite cu pergole

        O atmosfera placuta pe terasa este foarte importanta in sezonul rece. De aceea, e nevoie ca atunci cand iti inchizi terasa sa afli si ce sisteme pentru incalzire poti instala.

Sunt mai multi factori care decid cum sa abordezi problema incalzirii terasei insa, inainte de toate, discuta cu un specialist in domeniu. Acesta iti va solicita o serie de detalii importante precum:

  • Suprafata terasei (unde inaltimea conteaza foarte mult)
  • Modalitatea de acoperire a terasei
  • Tipul de inchideri laterale folosite
  • Daca ai pereti laterali solizi/cladire langa terasa

 

        Avand aceste detalii iti poate sugera cea mai potrivita solutie, iti poate face o oferta de pret si puteti merge la pasul urmator.

        Specialistul poate sa iti propuna, de exemplu, solutii pentru sisteme electrice de incalzire sau incalzire cu gaz natural. De asemenea, pentru varianta de incalzire electrica a terasei exista optiunea incalzirii cu panouri infrarosu, tuburi radiante, lampi infrarosu si altele.

Incalzire pentru terase. Sisteme de incalzire Sun Leader

 

        Este foarte important sa instalezi un sistem de incalzire eficient, personalizat in functie de spatiul pe care il ai.

Eficienta se demonstreaza in timp, cand observi ce pierderi de caldura ai si cum le acopera sistemul de incalzire instalat, daca face fata si este cu adevarat potrivit terasei tale.

        Tehnologia si informatiile din ziua de astazi, insa, iti permit sa stii toate aceste lucruri chiar inainte sa faci pasul decisiv si sa nu mai poti da inapoi. Pentru asta, apeleaza la un specialist care te poate sfatui, cauta mai multe informatii, compara variantele intre ele.

 

Suntem si noi alaturi de tine in eforturile pe care le faci, si iti oferim consultanta pentru gasirea unei solutii cat mai eficiente.

 

Apelează-ne!