Fumatul pe terase – Legislatie si porti deschise

      Fumatorii sunt un segment foarte important de clienti pentru administratorii de localuri. Asa ca, fumatul pe terase a ajuns in centrul atentiei, odata cu o legislatie speciala impusa pentru fumatul in spatii publice. Daca te intereseaza in mod direct acest subiect, iata ce porti deschise poti accesa pentru ca aceasta lege sa nu-ti afecteze afacerea.

 

Fumatul pe terase. Legislatie

      In anul 2016 a fost introdusa o noua lege in Romania care interzicea fumatul in spatii publice. Aceasta nu a fost conceputa pentru a-i afecta pe fumatori sau afacerile din domeniul HoReCa, insa a avut o perioada buna de timp repercusiuni semnificative asupra lor.

      Aceasta lege a fost definita astfel (formulare preluata de bursa.ro): „interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spatiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii”, cu precizarea ca „prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel putin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

      Astfel, fumatul a devenit posibil doar in zone special amenajate, respectandu-se urmatoarele conditii:

„- să servească exclusiv fumatului;

– să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise;

– să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă;

– să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor;

– să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare «Cameră pentru fumat», «Loc pentru fumat»”.

  

Fumatul in spatii publice. Sun Leader

 

      Dupa promulgarea acestei legislatii restrictive, foarte multe localuri au avut o scadere a vanzarilor de 15, 20 sau chiar peste 30%. Iar vanzarile sunt cel mai important indicator care prezice viitorul unei afaceri.

      Fortati de astfel de circumstante, administratorii au inceput sa caute numeroase solutii pentru a redresa scaderile si pentru a integra din nou persoanele fumatoare in localurile lor in asa fel incat sa nu-i puna pe cei nefumatori in situatii nedorite.

Devenind nepotrivite pentru fumatori, locatiile publice inchise au inceput sa fie adaptate nevoilor tuturor.

 

Fumatul pe terase. Porti deschise din Legislatie

       In formularea aferenta acestei legi se specifica faptul ca fumatul este interzis in toate spatiile inchise unde nu exista posibilitatea aerisirii fumului de tigara. Cu acest argument, administratorii localurilor au inceput sa acorde tot mai multa atentie teraselor.

       O terasa ajuta foarte mult in organizarea unui spatiu pentru fumatori, intrucat aceasta poate fi chiar spatiul amenajat special pentru ei.

      Foarte multe localuri au imbratisat ideea de a avea terase destinate clientilor fumatori. Insa apare si aici o problema, intrucat o terasa provizorie si neamenajata nu poate asigura clientilor (fumatori sau nefumatori, deopotriva) conditiile necesare petrecerii timpului afara.

 

      Astfel a aparut nevoia amenajarii teraselor cu accesorii speciale care sa nu duca la incalcarea legii sau la disconfortul clientilor.

 

terasa Sun Leader 

 

Fumatul pe terasa. Terase acoperite si accesorizate cu sticla glisanta

      Pergolele existau deja de ceva timp pe piata din Romania, insa momentul promulgarii acestei legi a fost momentul in care au devenit foarte populare.

      Pentru ca persoanele fumatoare sa poata sta pe terasa si atunci cand ploua sau ninge afara, patronii restaurantelor, cafenelelor sau centrelor de evenimente recurg tot mai mult la acoperirea teraselor cu pergole cu acoperis retractabil.

      Aceste pergole fac parte si din gama de produse Sun Leader, si sunt pergole cu structura de aluminiu extrudat si membrana retractabila  100%impermeabila.

      Marele avantaj al acestora este faptul ca se pot deschide si inchide oricand, pentru mai mult soare, mai multa umbra si protectie impotriva ploii si zapezii.

      Vin in mai multe variante, adaptate fiecarui tip de terasa, iar fiecare pergola are rezistenta specifica. De departe, o pergola de aluminiu nu se poate compara cu o copertina retractabila, o prelata de terasa, o pergola de lemn sau un acoperis fix sau o marchiza. Calitatea, rezistenta si modul in care arata sunt net superioare la o pergola retractabila.

 

      Dar de prea multe ori nu este suficienta doar acoperirea terasei, iar clientii au nevoie si de confort termic pentru a se simti bine si pentru a fi multumiti.

 

Pergole cu acoperis retractabil Sun Leader. Inchideri din sticla

 

Modul cum se simt vizitatorii la locatie si pe terasa influenteaza totul, asa ca sticla glisanta pentru terase este accesoriul perfect pentru terase comerciale/turistice.

      Prin faptul ca se pot glisa, deschide si inchide oricand e nevoie, aceste sisteme din sticla faciliteaza aerisirea teraselor si ofera o priveliste panoramica superba. Terasa poate fi pregatita, astfel, si pentru sezonul rece cand, de obicei, se pierd din clienti.

      Tu poti readuce clientii la tine pe terasa, le poti permite sa fumeze si le poti oferi o terasa All Seasons, o terasa de iarna si o terasa de vara cum se cuvine.  

 

      O terasa amenajata complet, cu pergola pentru acoperire, sticla glisanta pentru inchidere si un sistem de incalzire eficient atrage mai multi clienti decat te-ai putea astepta. Poti organiza chiar si evenimente in aer liber, pe terasa, si poti fructifica locatia in orice anotimp.

      Daca printre clientii tai sunt, de regula, si multi fumatori, atunci ar trebui sa iei in considerare aceste optiuni si sa incepi sa planifici viitorul terasei tale. Daca vrei sa-ti vezi localul prosperand pentru mult timp de acum in viitor, ia in calcul aceste sugestii de lunga durata, usoare, practice si perfect legale.

 

Dezvolta-ti afacerea!

Incepe cu o schimbare!

 

Apelează-ne!