Despre tehnologie și clădiri Smart

            Ne aflăm în anul 2019 iar tot ce vedem în jurul nostru evoluează cu o viteză impresionantă, așadar ne-am decis să vă vorbim despre tehnologie și clădiri Smart!

Trăim în secolul tehnologiei, iar aceasta devine din ce în ce mai indispensabilă în aproape toate domeniile.

De la modernizarea spațiilor de birouri, a spațiilor de relaxare, până la automatizarea lor și a locuințelor, ne delectăm zilnic cu aplicații și software-uri menite să ne facă viața mai ușoară.

Când vine vorba de casă, mai toate aparaturile care funcționează cu electricitate pot fi automatizate. Se pot conecta la aplicații, la rețelele de internet și pot fi controlate prin diverse platforme specifice. Somfy este cel mai bun exemplu de platformă prin care, indiferent dacă ești acasă sau nu, poți să ai acces complet la toate funcționalitățile casei tale.

Haide să luăm câteva dintre cele mai importante sisteme pe care le poți introduce într-o astfel de platformă:

 

Protecția împotriva soarelui este importantă în zilele cu raze UV foarte puternice.

Programul încărcat pe care îl avem în timpul zilei nu ne permite să acționăm fiecare sistem în parte în mod manual, prin urmare o aplicație care face asta pentru noi aduce cu sine numai avantaje.

Le poți controla de la distanță, asta însemnând de oriunde te afli, prin smartphone și poți chiar să programezi intervalele de timp de deschidere/închidere sau dacă să fie acționate de senzori de soare.

 

  • Accesul în locuință și garaj.

Atunci când vrei să pleci de acasă sau să ajungi acasă îți este mult mai ușor dacă poți controla rapid accesul prin platforma de control.

Poți opta pentru controlul singular al ușii de intrare sau să conectezi ușa de garaj cu poarta de intrare, și așa mai departe.

Astfel îți elimini timpii morți ai unui proces ce durează și îi investești în securitatea locuinței.

 

  • Încălzirea.

Aici intervine nevoia de distribuire a resurselor în mod inteligent și de eficiență maximă. Datorită platformei TaHoma de la Somfy, poți conecta foarte ușor sistemul de încălzire cu senzorii de soare și sistemele de umbrire, și poți reduce semnificativ consumul de energie pentru încălzire atunci când nu este nevoie.

Deja trecem la un alt nivel, nu-i așa?

 

  • Terasă și accesorii pentru terasă.

Cele mai simple accesorii pentru terasa ta sunt cele mai accesibile, foarte ușor de montat și se găsesc cam peste tot.

Însă dacă faci un upgrade cu niște produse și accesorii mai complexe și mai performante, ai șansa să obții o durată de viața chiar și de 3 ori mai mare și multe beneficii suplimentare.

Spre exemplu, o pergolă retractabilă acoperă terasa în cel mai eficient mod, permite deschiderea acesteia oricând și poate fi conectată la TaHoma.

Aplicația acționează deschiderea și închiderea pergolelor, fie că acestea au membrană PVC sau lamele din aluminiu ca acoperiș.

Mai mult decât atât, poți regla iluminarea pergolei/terasei, sistemul de sunet dacă optezi pentru acest accesoriu, sistemele de aer condiționat sau încălzire pentru terasă, chiar și monitorizarea video a casei și terasei.

Poți conecta senzori de vânt, ploaie sau soare pentru a retrage pergola automat atunci când tu nu ești la curent cu schimbările meteo sau pentru atunci când nu ești acasă.

 

 

Sună foarte interesant, nu-i așa?

Ideea de a avea o casă SMART cu funcționalități inteligente a devenit tot mai des practicată și în România. Oamenii preferă să investească timpul în activități de relaxare cu familia și în călătorii, și să evite acele activități neproductive, care pot fi gestionate prin alte mijloace. De ce nu ai face-o și tu?

 

Apelează-ne!