Cum stabilim prețul unei pergole retractabile?

      Te afli în stadiul în care te documentezi, probabil, despre soluții de reamenajare a terasei. Te interesează să afli care ar fi bugetul necesar pentru acoperirea terasei tale, și nu știi de unde să începi cu întrebările. Pentru tine și situația în care te afli, vom explica în rândurile de mai jos cum stabilim prețul unei pergole retractabile.

      Ne bucură faptul că te gândești să acoperi terasa cu o pergolă retractabilă. Aceasta este una dintre cele mai căutate soluții din ziua de astăzi, o soluție modernă, elegantă și funcțională care acoperă un spectru larg de nevoi.

      Dar hai să trecem mai întâi printr-o listă scurtă de motive pentru care să alegi o pergolă cu acoperiș retractabil pe terasa ta:

 • Vrei să ai o terasă cât mai liberă, dar ai nevoie și de un acoperiș pe timp de ploaie sau soare puternic
 • Vrei un acoperiș cu o structură solidă (nu tip copertină) care se poate și retracta
 • Vrei protecție desăvârșită atât pe timp de ploaie cât și în zilele toride de vară
 • Vrei control ușor asupra terasei la schimbările bruște de vreme

Cum stabilim prețul unei pergole retractabile?

      O ofertă corectă și cât mai apropiată de realitate se poate obține după ce discutăm cu tine fiecare dintre aspectele de mai jos:

 1. Unde este terasa ta, și ce întrebuințare are

Proiectul pe care vrei să îl începi este unul rezidențial sau comercial? Acest detaliu nu influențează oferta de preț ci oferta de produs. În ambele situații – atât pentru terasele rezidențiale cât și pentru cele comerciale, există recomandări care vin odată cu soluția oferită.

De asemenea, este bine de știut și unde este locația ta, pentru a plănui în detaliu aspecte precum livrarea și montajul.

 1. Dimensiunile aproximative ale terasei

Acesta este, de fapt, și punctul de bază de la care plecăm.

Deoarece pentru produsele noastre nu există un preț general pe metru pătrat, este foarte important să știm dimensiunile aproximative ale terasei tale. Ceea ce ne interesează este: lățimea (deschiderea de la un perete de sprijin) și lungimea (de-a lungul peretelui de sprijin, dacă acesta există). Iar în cazuri speciale contează și înălțimea existentă.

Pe baza acestora, îți vom expune variantele de acoperiș retractabil pe care ți le putem oferi.

 1. Configurația pergolei retractabile

Următorul cel mai important aspect de care ținem cont la ofertarea unei pergole este dacă aceasta se poate susține de un perete de sprijin sau are nevoie de o structură independentă de clădire. În mod evident, configurația diferă, numărul și tipul componentelor nu sunt aceleași în cele două situații, iar oferta de preț se schimbă.

Vezi aici care sunt cele mai comune configurații de pergole retractabile pentru terase.

 1. Modelul de pergolă

Pe lângă configurația pergolei mai intră în discuție și modelul acesteia. Preferi să aibă acoperișul drept sau înclinat, căpriorii drepți sau curbați – decizia îți aparține. De asemenea, poți alege (în funcție de posibilități) dacă pergola ta cu structură independentă să fie într-o singură apă sau în două ape.

Spunem ”în funcție de posibilități” deoarece, spre exemplu, la modelul de pergolă Flat poți alege structura independentă într-o singură apă doar până la o deschidere de 10 m. Deschiderile care depășesc 10 m au nevoie de structuri independente în două ape.

 1. Accesoriile de care ai nevoie

      Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt accesoriile. Acestea ridică sau scad prețul unei pergole retractabile – depinde dacă le dorești și ce anume îți dorești. Ele apar în oferta ta de preț ca și opționale (le poți elimina ulterior), iar acestea pot fi:

 • Sistem de iluminare LED (cu lumini calde)
 • Dimmer, pentru controlul intensității luminii
 • Culori speciale
 • Senzori de ploaie/vânt
 • Încălzitoare pentru terase
 • Aplicație mobilă de control
 • Lamele pentru extra-umbrire (pentru pergolele cu membrană PVC)
 • Izolație termică cu spumă (pentru pergolele cu lamele de aluminiu)

      De la a povesti câteva detalii despre terasa ta până la a obține rezultatul final e nevoie să parcurgem împreună acest drum complex. Însă, discutând fiecare detaliu cu atenție, alături de resursele potrivite, acest drum – complex cum e el, se parcurge destul de ușor.

      Fiecare pergolă de aluminiu retractabilă este construită personalizat după nevoile și dorințele beneficiarului, la fel și oferta de preț. Prin urmare, acum că ai aflat cum stabilim prețul unei pergole retractabile poți solicita și tu oferta pentru terasa ta.

      Solicită o ofertă acum, și discută cu noi.

Sun Leader – Partenerul tău modern în amenajarea terasei.

Apelează-ne!