Ce inseamna Wintergarden? Imagini si idei

      Cu totii vorbim despre terase, si multi oameni mai mult sau mai putin specializati ofera sfaturi. Insa, pentru a stii cum sa ai o terasa eficienta si sigura, ai nevoie de recomandarile specialistilor. In articolul de azi iti vorbim despre conceptul de Wintergarden, cu poze si idei explicite. 

 

Wintergarden inseamna PRIVELISTE PANORAMICA

      Ce este mai frumos decat o zi de iarna insorita, dar inca prea racoroasa pentru a sta afara, petrecuta pe o terasa inchisa? O terasa pregatita pentru iarna, inchisa cu sticla, poate fi cadrul perfect pentru a admira privelistea anotimpurilor.

      Sau in zilele intunecate, cand nu stii cum sa atragi mai multa lumina naturala, o terasa amenajata in stilul Wintergarden, cu sticla in locul peretilor ficsi, solizi, este alegerea ideala. Sticla ofera o priveliste panoramica spre exterior si permite patrunderea luminii naturale pe terasa. Acest lucru duce la o stare de bine, de relaxare si la cresterea calitatii timpului petrecut pe terasa.

 Wintergarden. Terasa de iarna Sun Leader

      De unde pleaca, de fapt conceptul de Wintergarden? Exact de la nevoia pe care ti-am expus-o putin mai sus: nevoia organismului uman de a se incarca cu cat mai multa lumina naturala in zilele fara prea mult soare.

      Acest concept presupune amenajarea unei terase sau gradini cat mai deschise vizual, cu materiale transparente precum sticla, care sa permita patrunderea luminii si utilizarea ei iarna. Aceste gradini si terase de iarna au, de obicei, plante care sunt foarte rezistente si care le pot decora si iarna, mobilier adaptat temperaturilor si conditiilor extreme, si asa mai departe.

Wintergarden inseamna PROTECTIE

      Sa ai o terasa de iarna (a.k.a. Wintergarden) inseamna sa iti doresti sa ai o terasa protejata si in sezonul rece, si sa fii tu protejat de niste sisteme rezistente, de calitate.

      Sa ai o terasa pregatita pentru iarna inseamna sa iti doresti sa petreci tu sau clientii tai, daca detii un restaurant/pub/bistro sau o cafenea, cat mai mult timp pe terasa chiar daca e Decembrie sau orice alta luna inghetata din an.

      Pentru ca aceste lucruri sa se implineasca, e nevoie sa iei in considerare o varianta de inchidere cu sticla securizata pentru terase. Marele avantaj al acestor inchideri laterale pentru terase este faptul ca le poti utiliza atat ca perete de sticla fix cat si ca perete glisant, fara frustrarea de a avea o terasa inchisa permanent.

      Exista sisteme de sticla special gandite pentru terasele restaurantelor, cafenelelor, etc., care sa ofere protectie si siguranta chiar si iarna. Fie ca sunt sisteme automatizate, fie ca sunt manuale, de 10 sau 8 mm grosime, sticla securizata le face cele mai potrivite pentru o terasa sigura.

Wintergarden inseamna, de fapt, ALL SEASONS

      O terasa de iarna poate fi, de fapt, o terasa All Seasons potrivita pentru toate anotimurile, daca stii cum sa o amenajezi.

      Restaurantele si terasele turistice folosesc cel mai mult aceasta abordare, insa un astfel de spatiu se poate crea si acasa.

      Se pleaca de la utilizarea unor sisteme de sticla care sa nu fie fixe, adica sa fie glisante. Acest lucru va permite deschiderea terasei din momentul in care temperaturile incep sa creasca, si utilizarea terasei si vara fara sa se supraincalzeasca.

      Dar inainte de instalarea sticlei, informeaza-te si despre acele pergole retractabile, pentru o terasa perfect adaptabila oricarui anotimp.

      O pergola retractabila este o metoda foarte eficienta de acoperire a terasei, care are acoperis retractabil automatizat. Asta inseamna ca, prin telecomanda, tu poti deschide si inchide acoperisul in functie de pozitia soarelui, cat de multa umbra vrei pe terasa, in functie de ploaie si zapada.

      Este o solutie inovatoare care te scuteste de foarte mult efort pe care l-ai investi in mod normal intr-o terasa cu acoperis fix, intr-o copertina retractabila, intr-o prelata pentru terasa sau o panza pentru acoperis. Toate variantele mentionate anterior sunt fixe sau manuale, impun mentenanta repetata, se defecteaza rapid, sunt inestetice si nefunctionale pentru o perioada indelungata.

      O pergola de aluminiu automatizata aduce eleganta, siguranta si functionalitate terasei tale, iar tu le inspiri vizitatorilor tai incredere, ingeniozitate si confortul de care au nevoie.

Asadar, gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii prin terasa ta, ce vrei sa le inspiri clientilor si vizitatorilor tai, si incepe sa-ti faci planuri pentru un Wintergarden de succes.

Apelează-ne!