Ce gândesc clienții despre localul tău?

Imaginează-ți cât de uimită m-am simțit atunci când, relaxându-mă după serviciu pe o terasa din oraș, am observat cum balustrada de sticlă a terasei se transformă într-un perete întreg de sticlă! De jos până sus.

Și asta cu doar câteva secunde înainte să înceapă ropotul de ploaie neprevazută…

Tu, dacă ești proprietarul unei terase sau oricărui alt tip de spațiu de relaxare, vei ști cât de mare a fost bucuria mea vis-a-vis de transformarea aceasta. Faptul că restaurantul s-a gândit din timp la ceea ce este important pentru clienții săi și a luat măsurile potrivite nu doar că m-a convins să rămân pe terasa sa, ci să și revin și să îl recomand.

Prin urmare, astăzi îți povestesc din perspectiva mea și a multor clienți care au avut o experiență frumoasă pe terasă, și îți dezvălui ce gândesc clienții despre localul tău.

 

Ai o terasă deschisă?

Cel mai imprevizibil detaliu în activitatea HoReCa, legat de spațiile exterioare de relaxare, este vremea. Dacă activitatea personalului, design-ul locației, atmosfera interioară și produsele și serviciile oferite pot fi controlate, nu la fel se întâmplă și cu schimbările meteorologice.

Dacă ai deschis o terasă lângă localul tău și încă nu ai acoperit-o, poate ar fi bine să te gândești la asta. De obicei, umbrele există peste tot și nu fac față soarelui și ploilor puternice, iar despre confortul termic creat nici nu mai încape vorba. Protejarea cu un acoperiș fix este o soluție care limitează capacitățile terasei.

Atunci când am intrat prima dată în contact cu o pergolă retractabilă, primul gând care mi-a venit în minte a fost: „așa da!”. Voiam să beau o cafea pe terasă, împreună cu colegii și nu voiam să imi imaginez că ploaia are alte planuri pentru noi. Văzând construcția pergolei acolo, nici prea masivă și deloc fragilă, am realizat că ploaia va fi ultimul lucru la care ne vom gândi.

Am avut ocazia să mă simt ca un client răsfățat, căruia localul i-a purtat de grijă și i-a oferit tot ce a avut mai bun. Am văzut cum funcționează pergola, cât de elegant se retrage și cât de multe aduce unei afaceri de genul acesta, atât localului cât și clienților. Acolo nu am văzut nici măcar un client nemulțumit, și niciodată terasa goală!

pergole sun leader 

 

De ce ai încă terasa deschisă?

După ce am terminat de băut cafeaua pe terasă am mai stat puțin de vorbă cu colegii, între timp înnorându-se destul de tare. Nu ne gândeam să plecăm, deoarece pergola se închidea deja deasupra noastră oferindu-ne promisiunea că suntem protejați.

Ne gândeam, într-adevăr, să ne mutăm puțin mai departe de balustradă pentru ca vântul și ploaia să nu interfereze cu starea noastră de spirit dar până să terminăm gândul, cineva din personalul prezent apăsa deja pe butonul telecomenzii și ridica balustrada de sticlă.

Îți mai aduci aminte de peretele de sticlă de la începutul articolului? Ne-a adus nouă, și tuturor clienților prezenți pe terasă experiența siguranței și relaxării într-un mediu plăcut, adaptabil.

Nu cred că ar fi deplasat să spun că acele închideri din sticlă îmi păreau varianta Transformers pentru terase: cu două forme și două întrebuințări diferite la momente diferite de timp, cu rapiditatea transformării unui sistem deschis într-un sistem închis și cu design-ul surprinzător de atractiv.

 

Sfatul clientului care se vrea surprins

Știai că, în general, creierul uman ține minte mai ușor evenimentele neplăcute din viață, în detrimentul celor plăcute? Iar atunci când acestea persistă pentru mai mult timp, imaginea deja formată se modifică treptat.

Cred că îți dorești ca vizitatorii tăi să rămână cu amintiri plăcute legate de localul tău, nu-i așa? Orice detaliu pe care îl ignori la un moment dat se va întoarce în afacerea ta mai mare și mai greu de rezolvat.

Prin urmare, fii atent la nevoile clienților tăi! Observă ce așteptări au, ce și-ar dori de la tine, și introdu treptat câte o noutate care să îi mulțumească. Pentru îmbunătățirea terasei există atât de multe opțiuni, de la pergolele despre care îți ziceam la sisteme din sticlă și chiar sisteme de umbrire.

Verifică și tu aceste soluții de amenajare și găsește și pentru terasa ta soluțiile care se potrivesc cel mai bine. Câștigă încrederea clienților tăi!

Eu, dacă ar fi să aleg între un local nou apărut și unul care mi-a câștigat deja încrederea prin eforturile sale personalizate, cui crezi că i-aș rămâne loială?

Apelează-ne!