Casa si terasa ta, refugiul ideal

      Casa ta este, cu siguranta, locul tau preferat de odihna, de conectare cu familia si de refugiu la nevoie. Dar ce faci atunci cand statul in casa in sine devine prea obositor, sau cand lista cu activitati ajunge la sfarsit? Din momentul acela poti face din casa si terasa ta, refugiul ideal.

    Ne-am obisnuit cu activitate, cu foarte multe task-uri de indeplinit si motivatia de a face cat mai multe lucruri intr-un timp cat mai scurt. Iar acum, nevoiti sa ne reducem drastic activitatea pe care o aveam fiecare inainte de raspandirea COVID-19, timpul trece prea greu iar nemultumirea vine din alte parti. Iti poti distrage atentia, insa, cu diverse activitati pe care le poti desfasura in casa sau pe terasa ta.

Ce activitati poti face in casa?

      Acasa este cel mai sigur loc unde te poti retrage la nevoie, si este important sa te retragi si sa tii cont de recomandarile autoritatilor atunci cand este cazul.

Petrece mai mult timp alaturi de familia ta, acum ca ai posibilitatea.

      In mod intalnim frustrarea conform careia nu avem suficient de mult timp alaturi de familie, ca viata profesionala sau sociala ne tine departe de ai nostri. Cumva, situatiile nefericite au si intorsaturi bune, iar acum ne putem lua mai mult timp de calitate alaturi de familie.

      Daca ai copii, iar homeschooling-ul ti s-a parut o idee buna la un moment dat, acum poti incerca aceasta metoda de educare. Iar daca iti faci griji in ceea ce priveste miscarea si antrenarea corpului, pe YouTube gasesti o multitudine de exercitii pe care le poti face acasa impreuna ca familia ta. Iar distractia pentru cei mici este doar un efort de imaginatie din partea ta.

activitati acasa si pe terasa Sun Leader

Cultiva-ti cunostintele prin training-uri, si exploreaza-ti hobby-urile.

      Cu siguranta ai un hobby pe care ai vrut la un moment dat sa il explorezi si sa il fructifici, dar nu ai avut niciodata suficient timp nici pentru asta. Acum este momentul, iar din moment ce lucrezi de acasa si nu mai ai timpi morti in trafic, poti face un pas inainte si in educatia ta personala sau profesionala.

Terasa ta, refugiul ideal

      Cei mai avantajati sunt cei care, atunci cand se plictisesc in casa isi continua activitatile afara, in gradina sau chiar pe terasa. Asa cum le spunem tuturor celor cu care discutam pentru amenajarea terasei de acasa, iti recomandam si tie ca, daca locuiesti la casa, sa iti gandesti spatiul astfel incat sa iti poti amenaja si o terasa.

      Aerul proaspat, privelistea si libertatea pe care ti le ofera fac din terasa un spatiu indispensabil, mai ales in situatii extreme cand nu poti frecventa parcuri sau alte locuri publice. Prin urmare, daca nu ai deja o terasa amenajata corespunzator, gandeste-te acum la asta. O poti acoperi si inchide apoi, daca vrei, pentru a o putea utiliza oricand si oricum.

Terasa acoperita cu pergola retractabila Sun Leader

      Izolarea de acum ne-a surprins intre doua anotimpuri, cand am fi vrut sa petrecem mai mult timp afara la soare, dar sa „gustam” si din aerul rece, fiind totusi protejati. Iar sincronizarea cu aceasta perioada este exemplul perfect pentru tine, ca sa gasesti solutii pe termen lung.

Fa-ti planuri de viitor.

      Stim ca acum viitorul este putin incert, insa suntem optimisti si credem ca lucrurile vor reveni la normal. Avem multe de invatat din aceasta perioada, iar unul dintre aceste lucruri este seriozitatea cu care e nevoie sa ne planuim viitorul. Atat NOI, ca tara si comunitate, cat si noi ca individ.

      Avem intotdeauna nevoie de o resursa de rezerva, de o activitate auxiliara la care sa apelam atunci cand celelalte activitati devin instabile, de siguranta unei oarecare stabilitati.

      Sau, pur si simplu, planuieste schimbarile pe care vrei sa le faci acasa, la serviciu, in comunitate sau in viata sociala. Se spune ca atunci cand se plictisesc sau sunt nervoase, femeile mai schimba cate ceva prin casa – poate asta te ajuta si pe tine. Sa schimbi ceva prin casa, sau pe terasa.

Apelează-ne!