Alergiile de Primăvară. Despre simptome, cauze și cum să le combați alături de Sun Leader

Am așteptat cu nerăbdare vremea frumoasă, însă temperaturile crescute vin și cu dezavantajele lor: alergiile de Primăvară. Dacă te lupți deja cu simptomele alergiilor acasă, la birou sau pe terasă și vrei să le ameliorezi, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare aflăm împreună mai multe despre alergiile de Primăvară, despre simptome, cauze și cum să le combați alături de Sun Leader, cu aparate de purificare special create pentru tine.

Alergiile de Primăvară sunt cunoscute și sub denumirea de rinită alergică sezonieră – o reacție alergică la polenul eliberat de plante în timpul primăverii. Acestea pot fi cauzate de diferite tipuri de polen, inclusiv cel de copaci, iarbă și flori. Pot provoca simptome neplăcute cum ar fi strănutul, nasul înfundat și ochii roșii și iritați. Iar potrivit Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC), în România 1 din 4 adulți și 1 din 3 copii suferă de această rinită alergică. Poți găsi mai multe informații și recomandări acreditate despre alergii aici.

Din ce cauze apar alergiile de Primăvară?

Alergiile de Primăvară apar atunci când sistemul imunitar al organismului răspunde incorect la polenul eliberat de plante. În mod normal, sistemul imunitar ar trebui să protejeze organismul împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile și virușii. Însă, în anumite cazuri, atunci când vine vorba de alergii de Primăvară sistemul imunitar al oamenilor poate reacționa la polen ca și cum ar fi o substanță periculoasă. Această reacție determină eliberarea de substanțe chimice, cum ar fi histamina, care provoacă simptomele alergice.

Care sunt simptomele alergiilor de Primăvară?

Simptomele alergiilor de Primăvară pot varia de la manifestări ușoare la manifestări severe și pot include:

 • Strănut frecvent și în serie
 • Nas înfundat sau curgător
 • Ochi roșii, iritați și lăcrimați
 • Mâncărime în gât, nas și ochi
 • Tuse
 • Oboseală și iritabilitate

Dacă, în timpul Primăverii, ai aceste simptome și nu te-ai gândit la verificarea unei posibile alergii, te sfătuim să discuți imediat cu medicul de familie sau cu un medic specialist.

Cum se pot combate alergiile?

Există mai multe modalități de a combate alergiile de Primăvară. Acestea includ:

 • Evitarea expunerii la polen, mai ales în zilele cu niveluri ridicate de polen. Există chiar aplicații sau dispozitive cu care poți verifica nivelul de polen din aer (și alți alergeni) în casă sau pe terasa ta
 • Utilizarea de medicamente antialergice, cum ar fi antihistaminicele, decongestionantele nazale și steroizii inhalatori (ATENȚIE! doar la prescrierea dată de medicul tău/ medic specialist)
 • Utilizarea de picături oculare pentru a calma iritația ochilor (la recomandarea medicului sau farmacistului)
 • Utilizarea de măști de protecție pentru a preveni inhalarea polenului
 • Consultarea unui specialist alergolog pentru teste de alergie și un plan personalizat de tratament

Avantajele purificării aerului pentru a nu mai avea alergii

Purificarea aerului poate fi o soluție utilă pentru a reduce nivelurile de polen și pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casă sau de pe terasă. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea de purificatoare de aer cu filtre speciale pentru a elimina polenul și alte particule din aer. Purificarea aerului poate asigura o atmosferă mai curată și mai sigură pentru persoanele cu alergii de Primăvară, reducând astfel simptomele și îmbunătățind confortul lor în casă sau pe terasă.

În plus, purificatoarele de aer pot fi utile și pentru prevenirea altor probleme de sănătate, cum ar fi astmul sau alergiile la praf, fum de țigară sau alte particule dăunătoare din aer. Aici găsești câteva tipuri de purificatoare de aer care să te ajute în această perioadă.

Este important de menționat că purificatoarele de aer nu sunt o soluție de tratament pentru alergiile de Primăvară! Pot fi, însă, o opțiune suplimentară pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a reduce expunerea la polen.

În concluzie, alergiile de Primăvară pot fi neplăcute și inconfortabile, însă există mai multe modalități de a le combate. Inclusiv prin evitarea expunerii la polen, utilizarea de medicamente antialergice și purificarea aerului. Este important să consulți un medic alergolog pentru un plan personalizat de tratament și pentru a reduce simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții în timpul sezonului alergic de Primăvară.

Echipa Sun Leader te sprijină în această perioadă cu soluții adaptate pentru purificarea aerului, cu aparate de purificare eficiente și sigure pe care le poți instala oriunde. Fie că este vorba de casă, terasă, birou sau chiar în mașină, aparatele de purificare vin în diverse forme și dimensiuni pentru ca tu să treci mai ușor peste perioadele alergice din viața ta! Vizitează pagina dedicată acestor aparate și descoperă soluția cea mai potrivită pentru tine, spațiul tău și familia ta! https://pergole-retractabile.ro/aparate-purificare-aer/

Apelează-ne!