5 Semne care arata ca e nevoie sa inlocuiesti Deck-ul pe terasa

        Deck-ul nu este, nici pe departe, ultima ta grija cand vine vorba de amenajarea terasei. Ba din contra, pentru ca terasa ta sa aiba un aspect placut pe o perioada indelungata de timp, e nevoie sa te gandesti de la inceput si la pardoseala exterioara. Vezi care sunt cele 5 Semne care iti spun ca este nevoie sa inlocuiesti deck-ul pe terasa!

  1. Deck-ul nu a rezistat umiditatii

        Atunci cand iti alegi deck-ul pentru terasa exterioara este nevoie sa tii cont de foarte multe detalii:

  • Din ce material vrei sa fie deck-ul
  • Pentru ce vei folosi terasa
  • Ce culori vrei sa alegi, pentru a fi in ton cu design-ul cladirii sau decorului
  • Daca terasa va fi acoperita sau nu, si cat de rezistenta vrei sa fie pardoseala la factorii externi (in functie de cat de expusa va fi)

        Printre aceste aspecte de care trebuie sa tii cont se numara si pozitia terasei/locul unde este amenajata. Iar acest lucru conteaza foarte mult, mai ales in cazul teraselor langa piscine sau in zone cu o umiditate foarte mare.

        Lemnul absoarbe umiditatea si poate putrezi, mucegai sau se poate umfla, iar alte tipuri de pardoseala nu asigura aderenta necesara. In acest caz, trebuie sa fii sigur ca materialul folosit rezista umiditatii. Deck-ul WPC are in compozitie mase plastice, oferind o rezistenta la apa foarte mare.

 

decking wpc Sun Leader

 

  1. Pardoseala exterioara s-a decolorat

        Toate accesoriile de exterior arata bine si frumos la inceput, atunci cand sunt noi, insa dupa o perioada de timp isi schimba aspectul. Acest lucru se intampla din cauza influentei factorilor externi, precum puterea soarelui.

        Soarele puternic care actioneaza asupra decking-ului provoaca, in timp, decolorarea acestuia. Prin urmare, iti recomandam sa iti alegi de la inceput un tip de pardoseala exterioara care sa reziste decolorarii de la soare, precum deck-ul WPC.

        Decking-ul WPC este realizat din lemn compozit, o combinatie intre lemn termotratat si mase plastice cu o rezistenta foarte mare la decolorare.

        In plus de asta, iti recomandam sa acoperi terasa, in special daca o utilizezi si ca spatiu de relaxare: instaland o pergola cu acoperis retractabil, de exemplu, vei impiedica patrunderea razelor UV puternice pe terasa cand e nevoie printr-o simpla apasare a butonului care retrage pergola.

 

  1. Pardoseala s-a deformat, sau nu mai ofera aderenta

        Dupa o perioada de timp de utilizare, datorita calitatii slabe a pardoselii achizionate si din cauza traficului intens de trecere pe terasa, anumite tipuri de decking se deterioreaza. Structura acestora se deformeaza, suprafata se poate aschia, sau aderenta nu mai este aceeasi.

        Alegand un decking rezistent pentru terasa ta, precum deck-ul din lemn termotratat sau decking WPC, poti fi sigur ca pardoseala nu va avea de suferit. Trebuie sa ai grija, insa, si la instalarea deck-ului: este nevoie de o structura de baza stabila, pe o suprafata uniforma si de executie profesionala.

        Iar pentru o aderenta cat mai mare a suprafetei, alege un model cu striatii care impiedica alunecarea.

 

  1. Pardoseala din lemn a fost atacata de daunatori

        Printre factorii externi care afecteaza pardoseala unei terase se afla si daunatorii (insecte, furnici, gandaci, carii de lemn, etc.).

        Acestia pot deteriora o pardoseala care nu a fost tratata impotriva daunatorilor, in special lemnul. Din acest motiv, atunci cand alegi o pardoseala de lemn pentru terasa ta, e recomandat sa tratezi chimic lemnul, iar daca vrei sa eviti acest tratament din motive de sanatate poti alege un deck din lemn termotratat cu o rezistenta foarte mare.

 

deck lemn termotratat Sun Leader

 

  1. Deck-ul actual se curata prea greu

        In lupta zilnica cu murdaria, incercam pe cat posibil sa o combatem cat mai usor. Folosim detergenti, substante chimice nocive, aparate si instrumente speciale.

        In cazul unui deck precum cel din lemn compozit, nu este necesara o curatare excesiva, nici macar cu solutii speciale. Un jet de apa si o periere, la nevoie, sunt suficiente datorita suprafetei fara pori a deck-ului WPC.

 

 

        Atunci cand te afli intr-una dintre situatiile de mai sus, inseamna ca ai cateva semne clare care iti spun ca e nevoie sa inlocuiesti deck-ul pe terasa. Le poti evita mai departe, prin alegerea unui decking de calitate, instalat cu grija si profesionalism.

        Ia legatura cu echipa Sun Leader daca ai nevoie de si mai multe informatii despre deck-ul din lemn termotratat sau deck-ul WPC. Specialistii nostri iti stau la dispozitie cu sprijin, oricand ai nevoie, pot sa iti trimita o oferta de pret pentru deck si sa-ti explice cum se face un montaj pentru acest tip de pardoseala exterioara.

Apelează-ne!